0

Cart

U prošlosti sam imala problem da objasnim neke svoje odluke. Iako su sve činjenice i brojke bile na mjestu, moja intuicija mi je govorila suprotno. „Kopajući“ dublje i tražeći više detalja, potvrdila sam da je u tom slučaju moja intuicija bila tačna.

  • Da li se treba oslanjati samo na intuiciju?

Ne samo na nju. Ona može poslužiti kao odličan način da potvrdite činjenice, može vas natjerati da ispitate neke odluke ili dublje istražite neku stvar. Međutim, najbolja opcija je kombinovanje činjenica sa intuicijom.

Radeći kao bankarka, ranije me je bilo sramota da kažem da sam slijedila svoju intuiciju kako ljudi ne bi pomislili da nisam dovoljno profesionalna. Više se ne stidim da priznam, pogotovo otkako sam krenula na svoje koučing putovanje. Moja mentorka @Prija ohrabrila me da koristim intuiciju i nazvala to jednim od najmoćnijih darova koje kouč donosi u koučing.

  • Zašto se stidimo da priznamo da koristimo svoju intuiciju (ili kako je neki zovu instinkt ili unutrašnji glas)?

Iako je prisutna vjekovima, intuicija se često zanemaruje jer se ne može racionalno objasniti, a poslovno okruženje je i dalje nerado prihvata.

  • Kako koristiti svoju intuiciju?

Na primjer, ako želite da angažujete kouča, vidjećete mnoga imena. Prilikom odabira najboljeg za vas, prva stvar koju treba da uradite je da provjerite kredencijale i relevantno iskustvo. Ali to nije dovoljno. Morate da „kliknete“ sa njim ili njom – e, to je intuicija! Konačnu odluku donosite kombinovanjem stručnosti i svoje intuicije.

Tijelo (nesvjesno) kroz svoj (neverbalni) jezik daje nam znakove – mi ih samo moramo prepoznati. To je razlog više zašto volim somatski koučing. Između ostalog, moj zadatak kao akreditovanog ICF i somatskog kouča je da ohrabrim ljude da slijede svoju intuiciju, a ne samo činjenice. Rezultati su izvanredni.

Vjerujem u intuiciju i inspiraciju… Ponekad OSJEĆAM da sam u pravu. Ne ZNAM da li sam.

Albert Ajnštajn

 Jelena Vuletić, ACC..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.