0

Cart

Željela bih da podijelim sa vama priču od prije 10 dana.

Nakon jutarnjeg treninga, odlučila sam da prošetam do kuće, uživajući u jednoj od omiljenih plejlista. Ranac mi nije bio dobro zakopčan, pa su mi ključevi od kuće ispali negdje usput. Naravno, to sam shvatila tek kada sam došla ispred vrata. Muzika iz slušalica je svakako bila prijatna, ali možda baš zbog toga nisam čula kada su ključevi ispali iz ranca.

A sada počinje zanimljivi dio.

Znajući da moja divna saradnica Ema možda prolazi tim putem, pozvala sam je i zamolila da pogleda i pokuša da pronađe ključeve. Dala sam joj precizne instrukcije kojom stranom puta da ide i gdje su možda ispali.

Iako je to bila pomalo frustrirajuća situacija, odlučila sam da ne brinem. Bila sam u potpunom miru. Čak ni moje tijelo nije davalo znake stresa. Jednostavno sam vjerovala u pozitivan ishod.

Ema me je ubrzo nazvala i rekla da je pronašla ključeve. I ne samo da ih je pronašla, nego ih je neko okačio na vidljivije mjesto, kako bi se uvjerio da ko ih traži, vidi mjesto na kome su ostavljeni.

Dakle, u čemu je poenta?

Svjestan način života, vibracija na kojoj se nalazimo i način na koji radimo stvari dovode do ishoda – u ovom slučaju, pozitivnog. Toliko je jednostavno. A da li je lako doći do toga? Pa, i ne baš.

Kada smo u haosu, kada nam tijelo šalje signale, a mi ih ignorišemo, lako možemo da pogriješimo.

Biti u miru je nešto što se uči i željela bih da vas sve pozovem da to počnete da primjenjujete.

Prepoznavanje važnosti poruka koje svakodnevno dobijamo je od ključne važnosti. Kada govorimo o koučingu, upravo je to ono čemu me somatski koučing naučio i zbog čega volim da dijelim znanje o tome. Zbog toga sam i sama somatski kouč. Zaista vjerujem da će svi vrlo brzo uvidjeti prednosti somatskog koučinga.

Dajte mu šansu. Budite u miru.

Jelena Vuletic, ACC..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.