Skip to main content

Najavljujemo učesnike/ce na panelu “Regionalna poslovna scena: Kuda plovi ovaj brod?” koji će se održati 27.04.2023. godine u okviru konferencije “Žene od uticaja: Na sceni”

Svetlana Vuksanović, izvršna direktorica Philip Morris Montenegro i predsjednica Upravnog odbora Američke privredne komore @amcham_montenegro će dati svoj doprinos u razgovoru kako unaprijediti poslovno okruženje u Crnoj Gori i regionu, i kako da dostignemo standarde razvijenih zemalja.

Amina Karić je potpredsjednica operacija u Authority Partnersu, predsjednica Upravnog odbora Bit Alijanse i predsjednica Upravnog odbora AmCham BIH. Lider posvećen stvaranju energičnih i posvećenih timova, Amina vodi strateške odluke koje osiguravaju dugoročni rast i stabilnost te je odigrala je ključnu ulogu u transformaciji Authority Partnersa iz malog petočlanog tima u živahnu globalnu kompaniju sa više od 500 zaposlenih.

Branislava Simanić, direktorka Privredne komore Srbije, dobitnica je brojnih priznanja među kojima su: Najevropljanka (Evropske kuće za zalaganje u oblasti preduzetništva), priznanje Patrijarha srpskog gospodina Irineja, za zalaganje u oblasti privrede, vezu sa dijasporom i pomoć Svetoj Majci Crkvi, Najžena je 21. vijeka (2016), Dama godine (2019), dobitnica Business Women Award (2019) i Žena lider 2020. Stalna je članica Eurochambers Women Entrepreneurs Network u Briselu.

Značajna je i vidljiva promjena od kako je Nina Drakić, doktorka ekonomskih nauka postala predsjednica Privredne komore Crne Gore. Više je mogućnosti za privredu, vidljivija je ova institucija kojoj svi želimo da se obratimo za pomoć u biznisu, bilo da su nam potrebni novi partneri ili savjet.

Tarik Zaimović je izvršni direktor ICT Cortex-a i predsjednik i suosnivač Bild studija. Tarik je posvećen stvaranju inovativnih ekosistema, transformaciji organizacija i timova, spovodjenju istraživanja i razvoja u svrhe tehnološkog napretka. On upravlja značajnim ulaganjima sa posebnom predanošću.